JDB Logo

Contact Informatie

Antwerpsesteenweg 77
2840 Rumst

015/31.18.17

info@jdbhaardenenkachels.be

Folow Us

Speksteenkachels

Speksteenkachels vinden steeds vaker de weg naar onze huiskamers. Door het unieke design, de gezonde stralingswarmte en het hoge rendement kunnen heel wat kooplustigen niet aan hun charme weerstaan. De Finse speksteenkachels van Tulikivi zijn veruit het populairst.

Hoe werkt een speksteenkachel?

Het principe van een massieve speksteenkachel is even eenvoudig als geniaal. We kunnen de werking ervan vergelijken met het opladen van een batterij.

Speksteen is een uiterst hittebestendig materiaal. Tijdens het stoken slaat het alle vrijgekomen warmte op. Eenmaal “opgeladen” geeft uw speksteenkachel deze warmte terug af aan de omgeving. Zo gaat geen energie verloren. Drie à vier uur stoken volstaat dan ook voor meer dan 20 uur stralingswarmte.

Warm zonder stoken

Een kachel die warmte afgeeft zonder dat u het vuur voortdurend hoeft aan te wakkeren? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch geniet u ettelijke uren na het stoken nog steeds van de behaaglijke warmte van uw speksteenkachel.

Doordat de stralingswarmte lange tijd voelbaar blijft, hoeft u uw verwarming minder snel aan te leggen. Speksteenkachels zijn dus niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Warmte die u voelt

U kent vast wel het gevoel van warme zonnestralen op uw huid tijdens een koude winterdag. Stralingswarmte voelt net zo. De warme gloed voelt zeer behaaglijk aan. Doordat speksteen warmte beter opslaat dan andere steensoorten wordt deze erg traag en geleidelijk afgegeven. Uw woonkamer wordt nooit té warm en u – of uw kinderen – kunnen zich onmogelijk verbranden.

Een alternatief voor de massieve speksteenkachel?

Door het grote succes van massieve speksteenkachels worden ook traditionele haarden steeds vaker met speksteen bekleed. Toch raden we u aan om op voorhand voldoende informatie in te winnen. Het is uiterst belangrijk om het rendement van kachels bekleed met speksteen uitgebreid te vergelijken met dat van een massieve speksteenkachel. Prijs en rendement kunnen in bepaalde gevallen namelijk sterk variëren.

Bezoek onze toonzaal

JDB is gespecialiseerd in het plaatsen van speksteenkachels. Wilt u de unieke stralingswarmte van een speksteenkachel zelf ervaren? Kom dan zeker langs in onze showroom of maak een afspraak voor meer informatie.

Speksteenkachels aangesloten op de centrale verwarming

Meer weten? Kijk dan op onze pagina over CV haarden.

Openingsuren bouwverlof

Tijdens het bouwverlof zijn we open!

U kan hieronder al een afspraak maken.

Team JDB