metalen-haard-6
metalen-haard-9
Milieuwetgeving 2015

Vanaf 2015 treden enkele nieuwe wetten in werking. Deze nieuwe wetgeving wil voorkomen dat de rook die kachels uitstoten een te grote druk op het milieu leggen. Wie kiest voor een goed geïsoleerde metalen haard, kiest voor kwaliteit. Door hun uiterst efficiënte verbranding wordt de overlast van metalen haarden voor het milieu tot een absoluut minimum beperkt.

Bezoek onze toonzaal

Naast metalen haarden voldoen ook al heel wat andere kachels aan de meest recente milieuwetgeving.
Kom zeker langs in onze toonzaal voor meer informatie.

cheminée-focus-et-poutres-apparentes-dans-un-salon-moderne

Metalen haarden

Metalen haarden zijn, wat efficiëntie betreft, ongetwijfeld de beste leerlingen van de klas. Ze worden stuk voor stuk uitgebreid geïsoleerd wat de verbranding ten goede komt. Bovendien voldoen bijna alle metalen haarden aan de milieuwetgeving van 2015.

Optimale verbranding

Wanneer een haard onvoldoende geïsoleerd is, is er meestal sprak van een inefficiënte verbranding: onverbrande deeltjes blijven achter in de as of ontsnappen via de schouw. Hierdoor moet je meer stoken om dezelfde warmte te genereren. De meeste metalen haarden zijn uitstekend geïsoleerd.

Het verbrandingsrendement ligt uitzonderlijk hoog, waardoor je met een minimum aan brandstof een maximum aan warmte kan opwekken. Zo moet u niet enkel minder stoken, u bespaart ook een pak geld en draagt zorg voor het milieu.

metalen-haard-3
metalen-haard-4