JDB Logo

Contact Informatie

Antwerpsesteenweg 77
2840 Rumst

015/31.18.17

info@jdbhaardenenkachels.be

Folow Us

CV-haarden

Er zijn niet veel dingen zo fascinerend als de vlammen van een haardvuur of een kachel. De hoeveelheid sfeer dat deze warmtebronnen meebrengen is onvergelijkbaar! Ze zijn niet alleen mooi om te bekijken of warm om bij te zitten, ze zijn ook uiterst functioneel. Zo kunnen sommige kachels en haarden de verwarming van sanitair water en de centrale verwarming voor hun rekening nemen.

Wat zijn CV-haarden precies?

Een CV-haard of CV-kachel is een houtkachel of speksteenkachel die naast sfeer en warmte, ook de woning voorziet van verwarming en warm sanitair water. Deze haarden worden rechtstreeks aangesloten op de waterleiding van de centrale verwarming. In tegenstelling tot andere haarden, verwarmen deze CV-haarden het hele huis.

De voordelen van een CV-haard?

Het grote voordeel van een CV-haard is dat je geld uitspaart, omdat je minder energie verbruikt om te verwarmen.

In tegenstelling tot traditionele haarden kunnen CV-haarden hoge temperaturen aan. Deze temperaturen zorgen voor de verwarming voor uw woningruimtes. Aangezien men steeds beter isoleert, zal u minder hoeven bijverwarmen. Dit soort verwarming kan daarenboven gecombineerd worden met andere hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen.

CV-haarden kunnen zowel worden toegepast in nieuwbouwprojecten als in renovatiewoningen. Indien we de CV-haard in een bestaande haardopening moeten plaatsen, moet er een verbinding gemaakt worden tussen de haard en de hoofd waterleiding van de centrale verwarming. Als de CV-haard op een bestaande CV-ketel aangesloten dient te worden, moet er een verbinding gemaakt worden tussen de haard en de ketel.

Ik wens hier meer informatie over. 

Speksteenkachels aangesloten op de centrale verwarming

Bijna 75% van het huishoudelijk energieverbruik bestaat uit het verwarmen van het huis en water. CV-haarden dragen bij aan het rendement doordat deze haarden aangesloten worden op de centrale verwarming. Op deze manier gaat er geen warmte verloren en wordt deze hergebruikt.

Een geïntegreerd systeem met een buffervat?

Door een buffervat bij te nemen haalt u bijkomend voordeel uit uw CV-haard. De warmte die u niet meteen nodig heeft wordt opgevangen zodat u deze later kan gebruiken. Op dit buffervat kan u eveneens alternatieve energiebronnen aansluiten, zoals zonnepanelen.

Overname van gewone CV-ketel?

Wanneer u een nieuwe, goed geïsoleerde woning heeft waarbij in het ontwerp rekening werd gehouden met een optimale verdeling van de warmte, kan uw CV-haard de gewone CV-ketel perfect vervangen. De warmte van deze haard wordt onmiddellijk in de ruimte ingebracht, maar deze wordt eerst opgeslagen in de speksteenmassa.

Uiteraard bekijken we samen met u de huidige situatie en bieden we u nodige informatie wanneer u op zoek bent naar een oplossing als een CV-verwarming.

Bezoek onze showroom

JDB is gespecialiseerd in het plaatsen van CV-haarden. Kom zeker langs in onze showroom of maak een afspraak voor meer informatie.

Openingsuren bouwverlof

Tijdens het bouwverlof zijn we open!

U kan hieronder al een afspraak maken.

Team JDB